Εντυπωσιακή εκκινηση με αρκετές ομάδες να ξεχωρίζουν στην κορυφή μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ρομποτικής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα ρομποτικής, με τους #ProbotKea από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης#Mantzoubot απο το Mantzou School και #Robothearts από την Ακαδημία Ρομποτικής να παίρνουν προβάδισμα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο αντίστοιχα. Μεγάλος ο ανταγωνισμός και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική!

Λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής το Pinewood – The American International School of Thessaloniki γέμισε με παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και αγωνία για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ρομποτικής. Γονείς και μαθητές κατέφθασαν στο χώρο του σχολείου με τον εξοπλισμό τους και σιγά σιγά οι ομάδες πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Μόλις όλα ήταν έτοιμα ένα άτομο από κάθε ομάδα πλησίασε στην πίστα που μόλις είχε αποκαλυφθεί ώστε να μάθει τις δοκιμασίες. Αφού ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του θέματος με λέξι κλειδί “Μεταφορές” γύρισαν όλοι στις ομάδες τους προσπαθώντας από το πρώτο λεπτό να βρουν την στρατηγική που τους ταιριάζει ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέσα στην πρώτη ώρα ήταν ήδη εμφανές ότι υπήρχε μία πληθώρα επιλογών στον τρόπο επίλυσης της πίστας. Ομάδες με αρκετά πρωτότυπες ιδέες και ρομπότ με πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες όρχησαν να κάνουν την εμφάνιση τους για τις πρώτες δοκιμές.

Κάπου εκεί ήταν που ανακοινώθηκε και η δοκιμασία bonus. Μία δοκιμασία που ανακοινώνεται μετά το πέρας της μισής διάρκειας του αγώνα. Με γρήγορες τροποποιήσεις όλες οι ομάδες προσπάθησαν να βρουν τρόπο να πάρουν τους επιπλέον πόντους.

Με τη λήξη του αρχικού χρόνου προετοιμασίας(2 ώρες) οι ομάδες έκλεισαν τους υπολογιστές για να ξεκινήσει και ο πρώτος γύρος βαθμολόγησης. Άλλοι πιο έτοιμοι, άλλοι λιγότερο πέρασαν από την πίστα του αγώνα και βαθμολογήθηκαν από τους κριτές. Αρκετές ομάδες ξεχώρισαν με την αγωνία όμως να ανεβαίνει στα ύψη καθώς η πρώτη θέση δεν φαινόταν να είναι δεδομένη για καμία ομάδα σε καμία από τις 3 κατηγορίες.

Με το που τελείωσαν όλες οι ομάδες τον πρώτο γύρο βαθμολόγησης επέστρεψαν στα τραπέζια τους για άλλα 30 λεπτά οπού μπορούσαν να κάνουν τις βελτιώσεις και τις αλλαγές που επιθυμούσαν για ένα καλύτερο σκορ στον δεύτερο γύρο. Νέες προσεγγίσεις για κάποιες ομάδες ενώ οι περισσότεροι θέλησαν να βασιστούν και να βελτιώσουν την στρατηγική του πρώτου γύρου.

Με το πέρας και του δεύτερου γύρου προετοιμασίας οι ομάδες για άλλη μία φορά έκλεισαν τους υπολογιστές τους και ετοιμάστηκαν για τον τελευταίο γύρο όπου φαινόταν πως θα έκρινε και τον νικητή.

Έτσι και έγινε με τις περισσότερες ομάδες να παρουσιάζονται βελτιωμένες και την ομάδα που εντυπωσίασε να είναι η #Mantzoubot καταφέρνοντας ένα πολύ υψηλό σκορ στην κατηγορία του γυμνασίου παίρνοντας 270 βαθμούς. Το ίδιο συνέβη και για τους #Robothearts στην κατηγορία λυκείου όπου είδαν το ρομπότ τους στον δεύτερο γύρο να πιάνει 195 βαθμούς, αλλά και τους #ProbotKea που επίσης σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση του δημοτικού με 165 βαθμούς.

Είκοσι ομάδες ήρθαν και αγωνίστηκαν για τον τίτλο του πρωταθλητή ρομποτικής με πολλές εξ αυτών να είναι αποφασισμένες για την νίκη. Αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια καθώς οι συμμετοχές κλείνουν στις 13 Ιανουαρίου όπου θα πραγματοποιηθεί και η τρίτη αγωνιστική.

Αυτό το πρωτάθλημα ρομποτικής θα είναι συναρπαστικό για όλους!

Αναλυτικά οι βαθμολογίες εδώ!

2019-01-21T01:26:46+00:00