fbpx

Ανατροπές σε Δημοτικό και Λύκειο, παραμένουν στην κορυφή οι MantzouBot μετά και την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ρομποτικής!

agonistiki2 robotiki

Παρελθόν αποτελεί πλέον η 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ρομποτικής! Οι #MantzouBot παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με μία ακόμα εμφάνιση άνω των 200 πόντων, ενώ οι #Think-Robots μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο δημοτικό με τους #Probotakia, μετά από διπλή ισοβαθμία και στις 2 προσπάθειες! Στο λύκειο είδαμε τους #StardustCrusaders να παίρνουν αυτή την φορά την πρωτιά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με ένα πραγματικά πρωτότυπο ρομπότ. Πολύ καλή εμφάνιση και από την ομάδα #MasterBuilders όπου για δεύτερη φορά διαγωνίστηκαν με arduino καταφέρνοντας να αντιμετωπίσουν στα ίσα τις υπόλοιπες ομάδες.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τις Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, άρχισαν να προσέρχονται σιγά σιγά οι ομάδες στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη για την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ρομποτικής. Τέσσερις νέες ομάδες έκαναν την εμφάνισή τους με 3 εξ αυτών να αγωνίζονται στην κατηγορία του δημοτικού. Η αγωνία σχετικά με τις δοκιμασίες μεγάλη και οι προβλέψεις πολλές σχετικά με το θέμα της πίστας που ήταν ΕΥΕΛΙΞΙΑ.

Λίγο πριν τις 5μμ οι ομάδες άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και να ετοιμάζονται για τον αγώνα. Και οι τελευταίες ομάδες έφτασαν και ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Ανακοινώνεται η δοκιμασία. Μια μικρότερη πίστα αυτήν την φορά με αρκετή δυσκολία και ακρίβεια στον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να στρίβει το ρομπότ. Όλοι έπιασαν αμέσως δουλειά. Δεν πέρασαν 10 λεπτά από την ανακοίνωση του θέματος και ήδη ομάδες άρχισαν να καταφτάνουν στην πίστα για τις πρώτες δοκιμές.

Η πρώτη εντύπωση έδειχνε ότι οι ομάδες έβρισκαν μεγαλύτερη δυσκολία στην συγκεκριμένη πίστα, καθώς πολλά ρομπότ κατάφερναν ελάχιστους πόντους.

Κάπου εκεί ήταν που ανακοινώθηκε και το Bonus Challenge. Αρχικά φάνηκε εύκολο κάτι που τελικά δεν αποδείχθηκε στην πράξη αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει και τους 20 βαθμούς που έδινε. Πολλές ομάδες αποφάσισαν να μην ασχοληθούν αυτό αν και με έναν πολλαπλασιαστή στο 3, έδινε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 πόντων.

Μόλις τελείωσε ο χρόνος των ομάδων για προετοιμασία ξεκίνησε ο πρώτος αγωνιστικός γύρος. Τα σκορ κυμανθήκαν σε αρκετά καλό επίπεδο. Probotakia, Think-Robots και Probot-Kea έδειχνα ότι θα μονομαχήσουν για την πρώτη θέση στο δημοτικό, ενώ στο γυμνάσιο οι MantzouBot έδειχναν έτοιμοι να κερδίσουν άλλο έναν αγώνα ήδη από τον πρώτο γύρο. Στο λύκειο οι Stardust Crusaders μας κρατούσαν σε αγωνία καθώς ετοίμαζαν κάτι παράξενο που δεν δούλευε 100% αλλά κατάφεραν να πάρουν κάποιους πόντους. Περιμέναμε τον δεύτερο γύρο καθώς στις δοκιμές φαινόταν να έχει ελπίδες για πολύ υψηλή επίδοση.

Με το πέρας και του δεύτερου μέρους δοκιμών, οι ομάδες έκλεισαν τα λάπτοπ τους και όλα ήταν έτοιμα για τον δεύτερο αγωνιστικό γύρο. Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες ομάδες παρουσιάστηκαν βελτιωμένες και άλλαξαν πολλά στον τελικό πίνακα κατάταξης.

Think-Robots και Probotakia δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε και στον δεύτερο γύρο και έτσι ήρθαν ισόπαλοι στην κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά τους ακόμα και στον χρόνο ήταν μόλις 3 δευτερόλεπτα. Στο γυμνάσιο οι MantzouBot ανέβασαν την επίδοσή του και πήραν με ασφάλεια την πρώτη θέση. Και φτάνουμε στο λύκειο. Στο ρομπότ που περίμεναν όλοι να δουν τι θα κάνει τελικά. Μπορεί να μην μάζεψε όλους τους πόντους, αλλά έπιασε 240 πόντους, η καλύτερη επίδοση για αυτήν την αγωνιστική, και πήρε την πρώτη θέση στο λύκειο.

Το συγκεκριμένο ρομπότ μπορείτε να δείτε εδώ, όπως μπορείτε επίσης να δείτε και άλλα ωραία στιγμιότυπα στο facebook με το hashtag #tlchighlight.

Αλλή μία μέρα γεμάτη ενθουσιασμό και δημιουργία. Εικοσιτέσσερις ομάδες διεκδικούν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή ρομποτικής. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς στο τέλος μετράνε οι 6 από τις 8 καλύτερες επιδόσεις. Οι συμμετοχές κλείνουν στις 13 Ιανουαρίου όπου θα πραγματοποιηθεί και η 3η αγωνιστική, οπότε όλα είναι ακόμα ανοιχτά.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες εδώ!

2019-01-22T14:51:35+00:00